Waarom je producten met aloë vera zou moeten proberen

Aloë vera is een plantje dat je regelmatig tegenkomt in verzorgingsproducten, maar ook in drankjes en zelfs geneesmiddelen. Echte, pure aloë vera heeft namelijk een voedende, herstellende en geneeskrachtige werking. Wat is de kracht van aloë vera?

Trakteer je lichaam op vitaminen en mineralen

Een van de belangrijkste eigenschappen die ervoor zorgt dat de aloë vera plant over vrijwel de hele wereld zo geliefd is, is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid en diversiteit aan vitaminen en mineralen. Aloë vera bevat onder andere vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en B12.

Er zijn maar weinig planten die zo’n enorme hoeveelheid aan voedingsstoffen bevatten. Bovendien is aloë vera rijk aan mineralen als calcium, ijzer, zink, kalium, natrium en magnesium. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat aloë vera twintig belangrijke aminozuren. Door de hoge concentratie aan vitaminen, mineralen en aminozuren heeft aloë vera een sterke verzorgende en herstellende werking.

Hydrateer je huid

Maar dat is niet de enige reden dat aloë vera erg goed is voor het menselijk lichaam. Aloë vera is bijvoorbeeld een hydraterend plantje dat de vochthuishouding van de huid op peil houdt. De aloë vera hydrateert tot in de diepste huidlagen, waardoor deze gezond en veerkrachtig blijft en niet uitdroogt.

Genezende werking van aloë vera

Door de hydraterende eigenschappen en de hoge voedingswaarde heeft aloë vera een herstellende werking voor de huid en kan het gebruikt worden voor het verhelpen van diverse soorten kwalen. Gebruik aloë vera bijvoorbeeld bij een droge of geïrriteerde huid, eerste- en tweedegraads brandwonden, maar ook voor eczeem, acne en psoriasis. Door de hydraterende werking genezen wonden sneller. Aloë vera stimuleert tevens de groei van nieuwe huidcellen, waardoor littekens worden voorkomen. De verkoelende en vocht inbrengende eigenschappen van aloë vera zorgen ervoor dat het tevens een ideaal ingrediënt is voor zonnebrandcrème of om de huid te verzorgen na verbranding door de zon.

Inwendige kwalen? Ook dan is aloë vera geschikt

Naast de herstellende werking voor de huid kan aloë vera gebruikt worden voor verschillende inwendige kwalen. Zo heeft aloë vera sap een positief effect op de lever, kan het gebruikt worden bij hepatitis en is het een geschikt middel tegen maagklachten. Door de hoge hoeveelheid mineralen helpt aloë vera op natuurlijke wijze bij bloedarmoede en tevens heeft het veelzijdige plantje een bloedsuikerverlagende werking.

Val op gezonde wijze af

Wil je graag wat kilo’s kwijtraken? Dan is aloë vera drank een geschikt hulpmiddel. Doordat aloë vera de stofwisseling verbetert en zorgt voor minder opname van LDL-cholesterol is aloë vera sap een ideaal voedingssupplement. Zorg er wel voor dat je niet teveel aloë vera sap drinkt.

Aloë vera voor een jonge huid

Een van de belangrijkste oorzaken van een verouderende huid is een gebrek aan vocht. Hoe ouder de huid wordt, hoe meer deze vraagt om vocht. De hydraterende werking – tot in de diepste lagen van de huid – zorgt ervoor dat aloë vera tekenen van veroudering tegengaat. In combinatie met andere natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan antioxidanten, zoals açai, vormt aloë vera een perfecte basis voor honderd procent natuurlijke anti-rimpelcrèmes.

Laat doorsnee tandpasta staan. Gebruik aloë vera

Aloë vera heeft een ontstekingsremmende werking en is daardoor ook erg geschikt voor tandpasta. De verzachtende eigenschappen van aloë vera zijn onder andere erg geschikt voor geïrriteerd of ontstoken tandvlees. In combinatie met andere ingrediënten zoals salie is het zelfs mogelijk om tandpasta zonder fluoride en synthetische schuimmiddelen te ontwikkelen.

2018-05-24T13:58:31+00:00 26 maart 2018|Blogs|