Waarom aloe vera sap drinken zo goed voor je is

Voel je gezonder en energieker! Het drinken van aloe vera sap heeft tal van positieve effecten op het lichaam. Aloe vera zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen en wanneer je aloe vera drinkt, profiteert jouw lichaam van al deze voedingsstoffen. Lees snel verder om erachter te komen wat de positieve effecten van het drinken van aloe vera sap zijn.

Wat is aloe vera sap?

Aloe vera wordt op verschillende manieren gewonnen. Door de bladeren in de lengte door te snijden komt de gel vrij. Vervolgens kan door middel van koude persing het sap uit de bladeren worden gewonnen. Zowel de gel als het koudgeperste sap bevatten grote hoeveelheden nuttige vitaminen en mineralen. Er zijn echter ook andere – goedkopere – manieren om aloe vera sap te verkrijgen. Bijvoorbeeld door de bladeren te vermalen in een sapcentrifuge. Door de hitte die vrijkomt bij deze methode gaat een groot deel van de voedingsstoffen echter verloren. Let dus goed op wat voor soort sap je koopt.

Wat zijn de voordelen van het drinken van aloe vera sap?

Het drinken van aloe vera heeft een positief effect op de gezondheid. Zo is aloe vera onder andere goed voor de spijsvertering en stofwisseling. Voedingsstoffen worden sneller opgenomen in de bloedbaan en aloe vera zorgt voor een betere balans van bacteriën en gisten in met name de darmflora. Wil je er graag jong uit blijven zien? Ook dan is aloe vera erg geschikt. Aloe vera bevat namelijk een grote hoeveelheid noodzakelijke voedingsstoffen voor de basiscellen. Dit zorgt er onder andere voor dat jouw huid gezond en elastisch blijft. Bovendien stimuleert aloe vera de aanmaak van collageen en elastine, stoffen die bijdragen aan het herstel van de huid.

Alsof dat nog niet genoeg is, verhoogt aloe vera de weerstand en het is bovendien een bron van mineralen zoals natrium, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, koper, zink en chroom. Verder is het plantje rijk aan vitamine C en B (onder andere de zeldzame vitamine B12). Met een glaasje aloe vera sap voorzie je jouw lichaam in een keer van een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Verder werkt aloe vera ontstekingsremmend. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken bij zweertjes of aften in de mond. Tot slot bevat aloe vera sap aminozuren die ervoor zorgen dat het enzymenstelsel optimaal functioneert.

Aloe vera drinken is dus goed voor:

  • De stofwisseling en spijsvertering
  • De weerstand
  • Een gezonde, jonge huid
  • Het herstel van ontstekingen

Aloe vera en afvallen

Doordat aloe vera zorgt voor een betere spijsvertering en stofwisseling is het bovendien een geschikt hulpmiddel wanneer je wilt afvallen. Aloe vera zorgt onder andere voor een verminderde opname van LDL-cholesterol. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die aloe vera drinken gewicht verliezen.

Dat klinkt geweldig. Heeft het drinken van aloe vera ook nadelen?

Aloe vera heeft een laxerende werking en daarom is het belangrijk om niet teveel aloe vera sap te drinken. Daarnaast is het af te raden om aloe vera te drinken als je zwanger bent of last hebt van nierproblemen. Ook kun je het sap beter niet drinken vlak voor of na een bevalling.

Hoeveel aloe vera sap kun je per dag drinken?

Aloe vera heeft een laxerend effect. Daarom is het – afhankelijk van hoe puur de drank is – beter om niet meer dan 50 ml per dag te drinken.

Welke aloe vera drank kun je het beste kopen?

Wil je graag aloe vera sap kopen? Let er dan goed op wat voor product je in je mandje stopt. Niet alle aloe vera drank is namelijk hetzelfde en veel producten bevatten slechts een kleine hoeveelheid echte aloe vera. Kies voor pure, koudgeperste aloe vera sap als je op zoek bent naar een sap boordevol voedingsstoffen.

2018-07-18T10:16:45+00:00 18 juli 2018|Blogs|