Waarom aloë vera sap drinken zo goed voor je is

Voel je gezonder en energieker! Het drinken van aloë vera sap heeft tal van positieve effecten op het lichaam. Aloë vera zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen en wanneer je aloë vera drinkt, profiteert jouw lichaam van al deze voedingsstoffen. Lees snel verder om erachter te komen wat de positieve effecten van het drinken van aloë vera sap zijn.

Wat is aloë vera sap?

Aloë vera wordt op verschillende manieren gewonnen. Door de bladeren in de lengte door te snijden komt de gel vrij. Vervolgens kan door middel van koude persing het sap uit de bladeren worden gewonnen. Zowel de gel als het koudgeperste sap bevatten grote hoeveelheden nuttige vitaminen en mineralen. Er zijn echter ook andere – goedkopere – manieren om aloë vera sap te verkrijgen. Bijvoorbeeld door de bladeren te vermalen in een sapcentrifuge. Door de hitte die vrijkomt bij deze methode gaat een groot deel van de voedingsstoffen echter verloren. Let dus goed op wat voor soort sap je koopt.

Wat zijn de voordelen van het drinken van aloë vera sap?

Het drinken van aloë vera heeft een positief effect op de gezondheid. Zo is aloë vera onder andere goed voor de spijsvertering en stofwisseling. Voedingsstoffen worden sneller opgenomen in de bloedbaan en aloë vera zorgt voor een betere balans van bacteriën en gisten in met name de darmflora. Wil je er graag jong uit blijven zien? Ook dan is aloë vera erg geschikt. Aloë vera bevat namelijk een grote hoeveelheid noodzakelijke voedingsstoffen voor de basiscellen. Dit zorgt er onder andere voor dat jouw huid gezond en elastisch blijft. Bovendien stimuleert aloë vera de aanmaak van collageen en elastine, stoffen die bijdragen aan het herstel van de huid.

Alsof dat nog niet genoeg is, verhoogt aloë vera de weerstand en het is bovendien een bron van mineralen zoals natrium, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, koper, zink en chroom. Verder is het plantje rijk aan vitamine C en B (onder andere de zeldzame vitamine B12). Met een glaasje aloë vera sap voorzie je jouw lichaam in een keer van een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Verder werkt aloë vera ontstekingsremmend. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken bij zweertjes of aften in de mond. Tot slot bevat aloë vera sap aminozuren die ervoor zorgen dat het enzymenstelsel optimaal functioneert.

Aloë vera drinken is dus goed voor:

  • De stofwisseling en spijsvertering
  • De weerstand
  • Een gezonde, jonge huid
  • Het herstel van ontstekingen

Aloë vera en afvallen

Doordat aloë vera zorgt voor een betere spijsvertering en stofwisseling is het bovendien een geschikt hulpmiddel wanneer je wilt afvallen. Aloë vera zorgt onder andere voor een verminderde opname van LDL-cholesterol. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die aloë vera drinken gewicht verliezen.

Dat klinkt geweldig. Heeft het drinken van aloë vera ook nadelen?

Aloë vera heeft een laxerende werking en daarom is het belangrijk om niet teveel aloë vera sap te drinken. Daarnaast is het af te raden om aloë vera te drinken als je zwanger bent of last hebt van nierproblemen. Ook kun je het sap beter niet drinken vlak voor of na een bevalling.

Hoeveel aloë vera sap kun je per dag drinken?

Aloë vera heeft een laxerend effect. Daarom is het – afhankelijk van hoe puur de drank is – beter om niet meer dan 50 ml per dag te drinken.

Welke aloë vera drank kun je het beste kopen?

Wil je graag aloë vera sap kopen? Let er dan goed op wat voor product je in je mandje stopt. Niet alle aloë vera drank is namelijk hetzelfde en veel producten bevatten slechts een kleine hoeveelheid echte aloë vera. Kies voor pure, koudgeperste aloë vera sap als je op zoek bent naar een sap boordevol voedingsstoffen.

2018-07-18T10:16:45+00:00 18 juli 2018|Blogs|