Loading...
Aloe vera en eczeem 2018-12-16T19:42:41+00:00

Aloe vera gel tegen eczeem

Gekmakende jeuk, rode plekken en schilfers; niets vervelender dan eczeem. Gelukkig heeft Ibizaloe aloe vera gel met 99% pure aloe vera. Deze gel is zeer geschikt als natuurlijk geneesmiddel tegen eczeem. Aloe vera gel verzacht, hydrateert en versnelt de genezing van de huid zonder dat je jouw huid blootstelt aan hoge concentraties synthetische stoffen en hormonen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen. Er zijn veel verschillende soorten eczeem zoals allergisch contacteczeem, constitutioneel (aangeboren) eczeem, beroepseczeem en eczeem als gevolg van overbelasting van de huid, bijvoorbeeld door het te veel wassen met zeep. Deze verschillende aandoeningen hebben maar ten dele met elkaar te maken. Vaak gaat eczeem gepaard met jeuk, bultjes een rode huid of schilfers, maar dit is niet altijd het geval.

Natuurlijke behandeling van de huidaandoening

Er bestaat eigenlijk geen remedie tegen eczeem, maar het is wel mogelijk om de klachten te beperken. De behandeling van eczeem is dan ook gericht op het bestrijden van de symptomen, zoals het verminderen van de jeuk. Er zijn hiervoor diverse hormonale zalven beschikbaar, maar er zijn ook natuurlijke geneesmiddelen die je helpen bij het onder controle houden van het eczeem en het verminderen van de klachten.

Helpt aloe vera tegen eczeem?

Een van die natuurlijke behandelingen tegen eczeem is het gebruik van aloe vera. Er zijn verschillende redenen waarom aloe vera zo goed werkt tegen eczeem. Allereerst heeft aloe vera een hydraterende werking. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke barrièrefunctie van de huid wordt hersteld, de jeuk vermindert en je minder snel de neiging krijgt om te krabben. Daarnaast stimuleert aloe vera de groei van nieuwe huidcellen, waardoor de huid sneller geneest.

Verloop van de eczeem-behandeling met aloe vera gel

Aloe vera gel heeft een heerlijke verkoelende en rustgevende werking. Hierdoor merk je direct het effect als je de gel op de huid hebt aangebracht. De irritatie zal afnemen waardoor je minder gaat krabben, wat de genezing bevordert. De huid wordt tot diep in de poriën gehydrateerd, waardoor zij direct minder droog aanvoelt. Doordat aloe vera de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert, wordt ook het herstel van de huid bevorderd.

Aloe vera sap drinken tegen eczeem

Voorkomen is beter dan genezen. Een lage weerstand verhoogt de kans op eczeem. Aloe vera bevat een ongekende hoeveelheid vitaminen en mineralen en zorgt ervoor dat jouw weerstand wordt verhoogd. Het dagelijks drinken van de juiste hoeveelheid aloe vera sap helpt op die manier bij het voorkomen van eczeem.

Pure aloe vera

Wil je aloe vera gebruiken tegen eczeem? Zorg er dan wel voor dat je gel koopt met echte, pure aloe vera. Controleer of aloe vera (of aloe barbadensis) als bestandsdeel op de verpakking vermeld staat en hoeveel procent aloe vera het product bevat. Kijk ook of de aloe vera in het product zuivere aloe vera is en niet bestaat uit geconcentreerde aloe vera-poeders.